Den 4-7 juli bevakar Ung Media Sverige Almedalen!

Ung Media Sverige värnar om ungas röster i media och strävar efter att alla unga ska ha möjlighet att göra sina röster hörda genom medieproduktion. Almedalsveckan är ett årligt evenemang där politiker, organisationer, media, myndigheter, företag och medborgare samlas för att diskutera samhällsfrågor. Vanligtvis arrangeras Almedalen i Visby och Ung Media Sverige brukar ha en redaktion på plats för att låta unga medieproducenter bevaka arrangemanget ur ett ungt perspektiv, men på grund av covid-19 blir upplägget annorlunda i år. Hela evenemanget är digitalt, därför anordnar Ung Media Sverige tillsammans med Ung Media Västra Götaland, Unga Medieproducenter och Kulturens Bildningsverksamhet en digital bevakning.

Almedalen inleds den 4 juli och pågår till och med den 7 juli. Ung Media Sverige har en redaktion på elva unga som bevakar evenemanget. Alla reportage från Almedalen kommer att publiceras på www.ungmedia.se, och extramaterial finns att hitta på våra sociala medier (Facebook, Instagram, Twitter).


11 juli

Söndagen den 11 juli presenterar Almedalenredaktionen veckans arbete. Efter redaktionens presentation hålls en inspirationsföreläsning med Inas Hamdan som är journalist på Sydsvenskan och ledamot i Ung Media Sverige.

Ingen föranmälan behövs och alla som ta del av presentationerna och/eller föreläsningen är välkomna!

Zoomlänk: https://us02web.zoom.us/s/7090652929#success

Digitala Almedalenredaktionen
Tova Ulleryd, projektledare och redaktionscoach
Nora Flygt, redaktionscoach
Axel Bosson, deltagare
Elin Nilsson, deltagare
Ellen Selroos, deltagare
Emelie Lindgren, deltagare
Farahnaz Akbari, deltagare
Felicia Larsson, deltagare
Jakob Lif, deltagare
Martina Fasen, deltagare
Nina Muossa, deltagare
Saga Sjöö, deltagare

Arrangörer
Digitala Almedalenredaktionen arrangeras av Ung Media Sverige och distriktet Ung Media Västra Götaland, i samarbete med föreningen Unga Medieproducenter och studieförbundet Kulturens Region Öst och Kulturens Region Väst.

Sociala medier
Facebook: Ung Media Sverige
Instagram: Ungmediasverige