Nu är det klart vad kongressen kommer behandla – läs och se om du har ett eget förslag du vill ska tas upp 24-26 april ! Då ses vi i Stockholm för att tillsammans avgöra Ung Media Sveriges framtid.

Vad lägger styrelsen fram för förslag?

Styrelsen lämnar årligen förslag på åtminstone verksamhetsplan och budget. I år kommer också Kongressen behandla förslag på en ny strategi som sätter en längre inriktning för vad förbundet ska upp nå under en treårsperiod.

Nedan kan du ta del av styrelsens förslag:

Förslag verksamhetsplan 2020

Förslag budgetramar 2020

Förslag målbild & strategi 2023

Hur lämnar jag egna förslag?

Egna förslag kan skickas in till info@ungmedia.se.

Vad är Kongressen?

Kongressen är Ung Media Sveriges högsta beslutande organ och det tillfälle då alla medlemsföreningar får bestämma vilka frågor förbundet ska arbeta med det kommande verksamhetsåret.

Det innebär också att rösta fram en ny styrelse, revisorer och valberedning. Sammanfattningsvis är det en helg fullspäckad med aktiviteter för ett 50-tal engagerade unga på plats.

Vad kan Ung Media Sverige göra för att just din medlemsförening ska kunna utvecklas ännu mer? Börja fundera redan nu, kanske blir dina tankar till ett konkret förslag som du presenterar på Kongressen som andra medlemsföreningar får rösta om?

Kan jag anmäla mig?

Anmälan till Kongressen 2020 kommer öppnas i mars – då kan du som tillhör en av Ung Medias medlemsföreningar anmäla dig.

En person per förening utses av föreningen till att vara ombud under kongressen. Ombudet röstar då för sin förenings räkning i olika frågor som Kongressen beslutar om. Övriga personer på Kongressen kallas för deltagare. Distrikten har två ombudsplatser på Kongressen.

Du kan också bli inbjuden att delta på Kongressen om du kandiderar till en post som förtroendevald utan att vara medlem i en förening.

Ung Media Sverige betalar mat och boende. Vi kommer som vanligt att försöka betala deltagarnas resor i största utsträckning, men börja redan nu prata ihop er i föreningen om vem eller vilka som ska åka.

För att så många föreningar som möjligt ska få chans att delta kan vi inte ta emot allt för många personer från samma förening.


Kallelse med anmälningsformulär och mer information om Kongressen kommer att skickas ut i mars.