Vi söker en distriktsutvecklare till Ung Media Stockholm!

Tycker du att alla unga ska ha möjlighet och rätt att komma till tals med hjälp av media? Är du bra på att engagera och gillar att ha kontakt med mycket folk? Då är du rätt person till tjänsten som Ung Medias distriktsutvecklare i Stockholm!

 
Ung Media Sverige är förbundet för unga medieproducenter. Vi samlar idag cirka 14 000 medlemmar i åldrarna 6-25 år, fördelat på cirka 120 föreningar runt om i hela landet. Vi vill ge förutsättningar för alla unga att skapa sina egna plattformar att göra sina röster hörda på. Om det så är i skoltidningen på gymnasiet, kompisgängets podcast, den lokala film- eller fotoföreningen eller via ett gemensamt instagramkonto.
 


Om tjänsten

Ung Media Stockholm är Ung Medias största distrikt med cirka 40 medieproducerande föreningar. Du är länken mellan distriktets styrelse och föreningarna och kommer ansvara för kontakten med nuvarande och nya medlemmar, utveckla distriktets utbildningsverksamhet, ansöka om bidrag och finansiering samt arrangera återkommande evenemang.
 
Du kommer att:

 • stötta styrelsen och våra befintliga föreningar med det de behöver hjälp med, t.ex. årsmöten, medlemsrapportering och hålla i föreläsningar och workshops inom relevanta områden (t.ex. föreningsdemokrati och medieproduktion).
 • rapportera och ansöka om bidrag från Stockholms läns landsting och andra bidragsgivare som möjliggör vår verksamhet.
 • sköta distriktets sociala medier (Idag endast Facebook).
 • planera och arrangera evenemang, t.ex. medlemsträffar, studiebesök och utbildningsdagar.
 • söka upp och rekrytera nya föreningar, då med särskilt fokus på att bredda medlemsbasen i områden utanför Stockholms innerstad.

 

Vem söker vi?

För att lyckas med denna tjänst är det viktigt att du gillar att stötta och peppa ideellt engagerade. Du trivs med att vara i en samordnande roll där du har mycket eget ansvar för att utveckla ditt arbete. Kunskapen vi söker kan du exempelvis ha fått från ditt egna ideella engagemang och inte nödvändigtvis från arbete eller studier.
 
Vi vill att du:

 • är driven och självgående då du kommer planera, genomföra och utveckla dina arbetsuppgifter till stor del på egen hand.
 • gillar att guida, stötta och peppa ideellt engagerade i sina uppdrag och hjälpa dem att nå deras mål.
 • kan anpassa din skriftliga och muntliga kommunikation utifrån sammanhanget och kommunicerar utifrån ett normkritiskt och tillgängligt sätt.
 • trivs med att vara social och är bra på att samarbeta då du kommer ha ansvar för att bygga ett förtroende och gott samarbete mellan dig och de ideellt engagerade.
 • är bekväm med att uttrycka dig på svenska både muntligt och skriftligt då du kommer ha mycket kontakt via e-post och telefon samt kommer hålla utbildningar och workshops för de ideellt engagerade.

 
Det är meriterande om du:

 • har kunskaper om hur ideell föreningsverksamhet är uppbyggd och hur styrelsearbete går till.
 • har kunskaper om bidragsansökningar och rapportering till bidragsgivare.
 • har kunskaper om kommunikationsarbete och sociala medier.
 • har kontakter i områden utanför Stockholms innerstad.
 • har kunskaper inom medieproduktion

 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde sker så snart som möjligt eller senast 1 september 2019.

Arbetstiden är målstyrd och arbete på kvällar och helger förekommer.

Lön: Individuell lönesättning. Vi har kollektivavtal mellan Unionen och IDEA.

Placering: Ung Medias kontor i Hägersten, Stockholm.
 

Om rekryteringsprocessen

Vår rekryteringsprocess bygger på en icke-diskriminerande kompetensbaserad metod. Detta innebär att du kommer svara på ett antal frågor som är kopplade till tjänsten istället för att skicka in ett cv och personligt brev.

Sista ansökningsdag är söndag 23 juni. Du kommer få svar om du har gått vidare eller inte under v. 26. De sökande med högst poäng går vidare till en intervju som sker v 27.

 


Frågor om rekryteringen och tjänsten besvaras av:
Generalsekreterare Madde Lundin
madde.lundin@ungmedia.se eller 073-3777762