Boka Nätaktivisternas utbildning

Nätaktivisterna har spridit kunskap om källkritik, antirasism och yttrandefrihet till över 4 500 ungdomar. Nu fortsätter vi erbjuda vår efterfrågade utbildning genom Ung Media Sverige.

Nätaktivisterna jobbar för att utbilda ungdomar i hur rasistiska strukturer fungerar och ger dem kunskap om yttrandefrihet och källkritik. Genom interaktiva övningar och workshops lär sig unga att känna sig trygga i sina värderingar och jobba för ett öppet och demokratiskt nät.

Är du intresserad av att boka vår utbildning? Längst ner på sidan hittar du vår intresseanmälan. Här kan du även läsa mer om hur utbildningen funkar, vad som ingår när du bokar Nätaktivisterna och ta del av vår bok ”Ta nätet på allvar”. Vi ser fram emot att besöka er!


Utbildare med engagemang

  • Våra utbildare har stor erfarenhet av ledarskap, våra teoretiska utgångspunkter och de pedagogiska metoder vi använder. Utbildarna är unga människor med ett stort engagemang för samhällsfrågor i stort och antirasism i synnerhet.
  • Våra utbildare är väl införstådda i det medielandskap som ungdomar rör sig i dagligen och kan ge praktiska tips på hur du kan vara antirasist på nätet. Nätaktivisterna är ideellt engagerade personer som får ett mindre arvode för varje genomförd utbildning.

 

Kreativa metoder och material

  • I klassutbildningen varvas interaktiva övningar där eleverna får diskutera hur man bäst agerar antirasistiskt på nätet med att utbildarna förklarar vilka lagar och regler som gäller på nätet.

 

Beställ boken om Nätaktivisterna

  • Vi har samlat Nätaktivisternas erfarenheter, tips och berättelser i boken ”Ta nätet på allvar”. Dessutom finns en läshandledning för dig som vill ha ut mer av materialet och själv jobba vidare med våra populära övningar. Böckerna hittar du här.

 


Intresseanmälan för utbildning

  • Är du lärare, elevkår, elevråd, rektor eller arbetar med ungdomar på annat sätt? Är du själv ung och vill att vi kommer till dig? Fyll i intresseanmälan i formuläret och ange ”Nätaktivisterna” i fältet utbildning. Vi kan anpassa utbildningen efter målgruppen.
  • Vi erbjuder utbildningen till ett självkostnadspris på 5 000 kr per utbildning. Om du vill boka utbildningen till flera grupper tar vi endast 3 500 kronor per extra grupp. 
  • Prisexempel: En skola bokar utbildningar som ska hållas för tre olika klassgrupper. Priset blir då 5 000 kronor + 3 500 + 3 500 kronor = totalt 12 000 kronor.

 

Din titel:

Vilken utbildning gäller det?

Önskat datum: (Obs! Vi behöver vanligtvis cirka en månads framförhållning)

Hur många ska utbildningen hållas för? (Vi ser helst att gruppen är max 35 personer)

Adress där utbildningen ska hållas:


BAKGRUND. Nätaktivisterna startades som ett treårigt projekt av Föreningen Norden, Ungdom mot Rasism och Ung Media Sverige, och finansierades av Allmänna Arvsfonden 2013-2016. Under de tre projektåren erbjöds utbildningarna helt kostnadsfritt för gymnasieelever. Utbildningen är framtagen för just gymnasieelever, men går även att anpassa för andra målgrupper.

Från och med 1 januari 2017 tog Ung Media Sverige över och började ta betalt för utbildningarna till ett självkostnadspris. Pengarna går till att två av våra utbildare kommer till er och håller en utbildning under ungefär 2,5 timmar. De får eventuella resor betalda och ett arvode för uppdraget.