Utbildningar

Ung Media Sverige erbjuder utbildningar och handledning genom böcker om bland annat yttrande- och tryckfrihet, källkritik och lagar på nätet. Här nedanför kan du läsa mer om varje utbildning!

 

Nätaktivisterna: Vilka lagar och regler gäller online?

  •  En högt efterfrågad utbildning som nått över 4 500 ungdomar. Nätaktivisterna utgår från de plattformar där unga är idag och går på ett roligt och lärorikt sätt igenom lagar och regler på nätet.
  • Målet med utbildningen är att deltagarna ska känna sig stärkta i sina rättigheter och skyldigheter på nätet och lära sig mer om hur du kan agera antirasistiskt på nätet.
  • Här kan du se ett videoklipp och exempel på hur utbildningen går till när Nätaktivisterna är med i Utbildningsradions program om näthat, rasism och sexism i programserien ”Välkomna nästan allihopa”.
  • Vi har samlat Nätaktivisternas erfarenheter, tips och berättelser i boken ”Ta nätet på allvar”. Det finns även en läshandledning för dig som vill ha ut mer av materialet och själv jobba vidare med våra populära övningar. Böckerna hittar du här.

 

Yttrandefrihet och yttrandejämlikhet: Vem syns i svensk media?

  • Vem hörs och syns egentligen i svensk media – är det möjligt att uppnå yttrandejämlikhet? Utbildningen uppdateras – mer info kommer!

 

Pressetik och källkritik: Hur blir de del av vår vardag?

  • Vad händer med de pressetiska reglerna nu när vi alla producerar media – på Instagram, Facebook och så vidare? Utbildningen går igenom grunderna i källkritik och pressetik och hur de kan användas praktiskt. Utbildningen uppdateras – mer info kommer!