Här är checklistan er förening borde ha koll på i vår. Känns det rörigt? Vi finns här för att hjälpa er.


✔️ Kolla era kontouppgifter i eBas
Se till att föreningens kontouppgifter i eBas stämmer. Vi har redan påbörjat utbetalningarna av 2016 års föreningsbidrag, men om ni byter kontonummer under året är det viktigt att ni uppdaterar i eBas.

 

✔️ Uppdatera kontaktuppgifter i eBas
Om ni har bytt kontaktperson behöver vi veta det, så vi inte hör av oss till fel personer. För det vore ju onödigt. Glöm heller inte att ha en överlämning med personen som tar över.

 

✔️ Medlemsrekrytera
Börja rekrytera i god tid. Vi har märkt att det går allra bäst för föreningar som börjar medlemsrekrytera redan under våren, istället för att försöka värva så många som möjligt i december innan året är slut.  Fler medlemmar = större bidrag! Använd våra 5 tips för medlemsrekrytering. (Pdf öppnas i ny flik.)

 

✔️ Håll årsmöte
Varje år behöver ni lämna in ett årsmötesprotokoll och en årsmötesrapport till Ung Media. Se till att planera årsmötet i tid, kolla in föreningens stadgar i eBas och fråga oss om hjälp ifall det behövs.

 

✔️ Följ Ung Media Sverige i sociala medier och via vårt nyhetsbrev
Det bästa sättet att hänga med i Ung Medias arbete är att följa oss i så många kanaler som möjligt. Vi finns på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat och mejl via vårt nyhetsbrev. Där uppdaterar vi om pågående och kommande projekt, tipsar om medienytt och sprider våra medlemsföreningars arbeten.

 

Om ni är osäkra på något: Kolla föreningsguiden (länk öppnas i nytt fönster), eller hör av er till oss på kansliet så hjälper vi er.


För frågor i allmänhet, kontakta verksamhetschef Johan Blomquist:
johan.blomqvist@ungmedia.se, 073-3777762.

Eller förbundsordförande Sandra Rönnsved:
sandra.ronnsved@ungmedia.se, 073-3777766.

För föreningar i Stockholm, kontakta distriktsutvecklare Erik Gunnarsson: erik.gunnarsson@ungmedia.se, 073-6267318.