Sanningen bakom muren: En exklusiv intervju med en nordkorean

Reporter: Felicia Shukun Wu

Denna artikel bör vinna bästa reportage 2023 på grund av dess förmåga att föra fram ett sällsynt budskap om Nordkorea och ge insikter som utmanar fördomar. Den berör och påverkar läsarna genom att erbjuda en unik inblick i ett slutet samhälle. Med högt journalistiskt värde ger den en nyanserad bild av Nordkorea och Kina, samtidigt som den ansvarsfullt respekterar etik och integritet i intervjun med den nordkoreanska servitrisen.

Det är en kraftfull och tankeväckande artikel som är både informativ och berörande.

Varför är korv lika viktigt som Europas framtid?

Reporter: Simon Brodin

Den här texten handlar inte om korv. Hade jag delat samma prioriteringar som våra svenska politiker under Almedalsveckan hade den kanske gjort det – ännu en krönika som hävdar att Ebba Buschs viftande med falukorven förra året var si eller så. Enkla politiska poäng är för dem alltid något eftersträvansvärt. Samtidigt går vi till val om mindre än ett år igen, vilket du, såklart, vet. Inte? Nej, det kanske inte är så konstigt.

Inte ens om du varit på majoriteten av partiledarnas tal under Almedalsveckan är det säkert att du vetat. Hur blev det så att korv nämns flitigare under veckan än Europaparlamentsvalet nästa år?

Från Sverige mot stjärnorna, via Everest

Reporter: Isac Ingvarsson och Laban Lundquist

Redaktionen för Rymdbladet äger en bländande förmåga, utåtverkande exergi och stark designkänsla. Deras reportage i text och bild i ”gammelmedia” och på digitala plattformar förmår att beröra alla läsare oberoende av ålder med ungdomars vardagsnära budskap. Ett seriöst och mångsidigt innehåll på medvetet högt vald etisk värdegrund är resultat av ungdomars ideella arbete vid sidan om ett krävande skolarbete på Rymdgymnasiet.