Bli ambassadör för Ung Media

Rollen som ambassadören syftar till att bidra till inblick i Ung Media som organisation samt agera som en länk mellan medlemmarna och Ung Media styrelse. Rollen som ambassadör tilldelas framförallt de personer med bakgrund inom Ung Media sedan tidigare, exempelvis de som är eller har varit styrelsemedlem.

Vill du vara med och engagera unga till medieproduktion och att få sina röster hörda? Har du idéer kring hur vi kan nå ut till fler? Skicka ett mail till oss om du är intresserad av rollen som ambassadör på info@ungmedia.se

Ung Medias ambassadörer 2022:

Foto: Agnes Hansius

Agnes Hansius:

Hallå på er! 🌞

Mitt namn är Agnes Hansius och jag är en del av kära Förbundsstyrelsen! Men jag är också norrbottning, bosatt högt upp i landet med stort intresse för kultur och politik.

Min resa hos Ung Media går way back. Jag var ordförande i vår medlemsföreningen Åssit i Piteå när min resa börjades. Efter en UM-resa till Göteborg 2016, blev jag invald i Förbundsstyrelsen och därefter har jag haft alla olika slags styrelseroller, varit med på flertal UM-resor och bevakat evenemang både som medlem och ihop med er medlemmar.

Men genom åren har jag även hängt med till platser så som Almedalsveckan och Bokmässan, där jag representerat vårt förbund i tv och panelsamtal. Jag har även haft äran att vara er förbundsordförande under gångna mandat. 💜

I våras lämnade jag över klubban som Förbundsordförande i samband med avslutade studier vid Umeå universitet och andra äventyr väntade runt hörnet. Men jag brinner fortsatt minst lika starkt för förbundet, ungas möjligheter och yttrandefriheten – därför är jag mycket glad över att få sitta kvar i styrelsen för ett sjätte (!?) år. ⚡️

Under kommande tid kommer ni se mig lite oftare i Ung Medias kanaler i min nya roll som ambassadör för Ung Media!

Foto: Lisa Mattisson

Gaga Jakhashvili:

Goddagens 👋

Mitt namn är Gaga Jakhashvili, jag är 17 år gammal och bor i Stockholm. I dagsläget pluggar jag andra året på samhällskunskap med inriktning beteendevetenskap. Jag är intresserad av allt möjligt, från media till politik, design, försvar, sjukvård, psykologi & beteendevetenskap, med mera.

Hur hamnade jag här?

Det började med serien Pyjamasklubben (brukade gå på Barnkanalen), där de hade en egen skoltidning. Serien fick mig att bli sugen på att starta en egen skoltidning och jag blev tipsad om Ung Media av biblioteket i närheten av min skola. 2018 startade jag 127-Aktuellt tillsammans med några vänner på skolan. Mars 2019 blev jag invald som styrelseledamot i Stockholmsdistriktet och exakt en månad senare belv jag även invald i valberedningen för förbundet, sedan dess har jag bara lärt mig nya saker och fått erfarenhet, och nu är jag här. Jag har även fått vara med på många UM-resor och även bevakat stora evenemang så som Almedalsveckan och Järvaveckan. 

Under kommande tid kommer ni även se mig lite oftare i Ung Medias kanaler i min roll som Ung Medias nya ambassadör tillsammans med Agnes.