Utbildningar

Ung Media Sverige erbjuder utbildningar i bland annat yttrande- och tryckfrihet, offentlighetsprincipen, källkritik och lagar på nätet. Alla utbildningar innehåller en kort presentation av Ung Medias arbete. Här nedanför kan du läsa mer om varje utbildning och göra en intresseanmälan!

 


Nätaktivisterna: Vilka lagar och regler gäller online?

  • En högt efterfrågad utbildning som redan nått över 4 500 ungdomar. Nu tar vi den vidare. Nätaktivisterna utgår från de plattformar där unga är idag och går på ett roligt och lärorikt sätt igenom lagar och regler på nätet.

Yttrandefrihet och yttrandejämlikhet: Vem syns i svensk media?

  • Hur mår yttrandefriheten i Sverige i dag, och vad ska vi ha den till? Vem hörs och syns egentligen i svensk media – är det möjligt att uppnå yttrandejämlikhet? En utbildning om att tänka nytt kring yttrandefriheten.

Yttrandefrihet på ungas villkor: Vilken betydelse har den?

  • Vad betyder yttrandefrihet för unga idag? En utbildning om yttrandefriheten som tar upp aktuella händelser, baserad på boken ”Yttrandefri: Handbok i yttrandefrihet och pressetik för unga journalister”.

Pressetik och källkritik: Hur blir de del av vår vardag?

  • Vad händer med de pressetiska reglerna nu när vi alla producerar media – på Instagram, Facebook, och så vidare? Utbildningen går igenom grunderna i källkritik och pressetik och hur de kan användas praktiskt.

Offentlighetsprincipen: En grundkurs för unga journalister

  • En utbildning som redogör för offentlighetsprincipens grunder och hur du kan använda dig av den för att följa upp tips, jämföra fakta och göra research.

 


Gör en intresseanmälan

Fyll i intresseanmälan i formuläret så återkommer vi så snart vi kan. Du kan också kontakta oss direkt på info@ungmedia.se om du har övriga frågor.

 

Prisinformation

  • Nätaktivisterna-utbildningen erbjuder vi till ett självkostnadspris på 5 000 kr per utbildning. Vid bokning av flera grupper ges utbildningen till det rabatterade priset 3 500 kronor per grupp.
  • Övriga utbildningar ges gratis till Ung Media Sveriges medlemsföreningar, men kan också anpassas för andra målgrupper. Utbildningarna kostar då 1 895 kr.

 

Din titel:

Vilken utbildning gäller det?

Önskat datum: (Obs! Vi behöver vanligtvis cirka en månads framförhållning)

Hur många ska utbildningen hållas för? (Vi ser helst att gruppen är max 35 personer)

Adress där utbildningen ska hållas: