Bild på ung medias böcker Tankebanken, I skuggan av en solförmörkelse, Skoltidningshandboken och Yttrandefri.

Medieproduktionshandboken

  •  Handboken går igenom alla typer av medieproduktion; skriven text, foto, formgivning, film, radio samt hur du sprider din medieproduktion. Handboken ger också fördjupade kunskaper om vad det finns för rättigheter och skyldigheter när du gör media.

 

Skoltidningshandboken

  • Skoltidningshandboken är en guide för alla som vill göra tidning, i tryckt form eller på webben. Här får du bland annat reda på hemligheten bakom bra formgivning och texter med flyt. Hur tyglar du skjutjärnssjukan och varför kan negativ prägling vara positivt? Hur antecknar en journalist och vad gör fotograferna när det är mörkt? I Skoltidningshandboken hittar du svaren, tipsen och knepen.

 

Yttrandefri: Handbok i yttrandefrihet & Pressfrihet för unga journalister

  • Yttrandefri ger en grundlig genomgång av den svenska yttrandefrihetslagstiftningen och vad juridiken innebär för det journalistiska arbetet. Vi tar också upp de särskilda förutsättningar som gäller för journalister i skolvärlden, eftersom det är där de flesta unga journalister verkar. Under vägen delar vi med oss av praktiska tips till grävande journalisters verktygslåda. Handboken avslutas med de pressetiska reglerna, som ger stöd i knepiga publicistiska beslut.

 

Ta nätet på allvar: Antirasistiskt engagemang mot hat och hot på nätet

  • Med hjälp av fakta, tips och unga nätaktivisters egna berättelser får du svar på frågor om antirasistisk nätaktivism. ”Ta nätet på allvar” riktar sig till dig som arbetar med unga och vill bli bättre på att främja engagemang samt motverka hot och hat på nätet.

 

Tankebanken: Ett studiecirkelmaterial om normer, makt och förändring.

  • Studiecirkelmaterialet togs fram inom ramarna för projektet NAB, Normer, attityder och beteenden som drevs av Ung Media Sverige och Sverok. Syftet med Tankebanken är att din förening ska bli mer tillgänglig och bli mer normmedvetna.

 

I skuggan av en solförmörkelse

  • Ung Media Sveriges jubileumsbok kom ut 2014 då förbundet fyllde 15 år. I skuggan av en solförmörkelse är en historieskrivning av förbundets historia, tidigare projekt och intervjuer med tidigare förtroendevalda.

 


Yttrandefri och Skoltidningshandboken finns att beställa på Elevrörelsens förlag. Tankebanken finns i digital utgåva och går att beställa hem på tankebanken.se. Hör av dig till oss på info@ungmedia.se om du är intresserad av I skuggan av en solförmörkelse, eller om du har övriga frågor om böckerna.