Månadens förening är Tegazine

Varje månad utser vi på Ung Media en av våra medlemsföreningar till månadens förening. Denna månadens förening är Tegazine! Under pandemin hamnade arbetet med Tegazine i skuggan hos Täby Enskilda Gymnasium. Men nu är de tillbaka med full kraft. Nya idéer, ledare och aktiviteter har skapat en inspirerande nystart!

Tegazine jobbar hårt med att skapa en skoltidning som både är underhållande för eleverna, samtidigt som den ska ge en viktig inblick i skolans vardag och miljö. Redaktionsarbetet är även till för att främja digital kreativitet som foto och journalistik bland intresserade elever.

Felicia Wu, vice chefredaktör för Tegazine, berättar att nuvarande fokus inte bara ligger på att driva samt utveckla tidningen, utan också på marknadsföring och fler aktiviteter.

Vi jobbar just nu mest på olika tävlingar, turneringar och sätt att synas, och få eleverna att för det första veta om vår existens!

Nyligen arrangerade de en schackturnering mellan lärare och elever, något de planerar att fortsätta driva.

Tegazines artiklar går att läsa online. Vi rekommenderar ett klick antingen för att ta del av bra medieproduktion eller för att få inspiration till er egna skoltidning!

Vill du också lyfta din förenings arbete och uppmärksammas som månadens förening? Maila gärna oss på info@ungmedia.se

  • Läs senaste artiklar här
  • Följ Tegazine på Instagram
  • Blir medlem i föreningen här
  • Läs om tidigare föreningar som har blivit utsedda till månadens förening här