Vi är så glada att du är här!

Välkommen till Ung Media!
Vi är så glada att du och din förening är en del av förbundet Ung Media Sverige. Vi samlar 14 000 medieintresserade unga och deras föreningar som skapar tidningar, poddar, fotar och filmar. Denna sida riktar sig till dig som är ny medlem i Ung Media Sverige.

  1. Ung Medias uppbyggnad
  2. Medlemsförmåner
  3. Våra evenemang och bevakningar + Kommande event
  4. ”Så kan ett år inom Ung Media se ut”
  5. Medieproduktionsguiden
  6. Våra guider
  7. Våra tjänster
  8. Engagera dig inom Ung Media
Nadya Abassi fick projektbidrag av Ung Media för sitt filmprojekt.

1. Hur är Ung Media Sverige uppbyggt?

Förbundet Ung Media Sverige består av över 14 000 medlemmar och drygt 80 medlemsföreningar. Tillsammans verkar vi för att stärka ungas röster i media. Förbundet är uppdelat i distrikt, medlemsföreningar och enskilda medlemmar. Läs mer om förbundet här.

2. Vad erbjuder vi er medlemmar?

Medlemsförmåner:

Som medlem i Ung Media Sverige får du tillgång till alla våra medlemsförmåner. Du kan bland annat söka bidrag, låna medieutrustning, ansöka om presskort och få praktisk journalistisk erfarenhet genom att vara med i redaktionen vid bevakningar.

I menyn till vänster kan du läsa mer om varje enskild medlemsförmån.

3. Våra evenemang och bevakningar

Våra evenemang:

Varje år anordnar vi roliga evenemang och bevakningar. Detta innebär en chans för dig att träffa andra medieintresserade unga och komma in på olika typer av evenemang, såsom Stockholm Fashion Week och Bokmässan, som journalist eller fotograf!

Missa inte heller Presskonferensen, Ung Medias största evenemang där medlemmar från föreningar över hela Sverige samlas!

Engagera dig i förbundsstyrelsen Ung Media
Glada deltagare på Presskonferensen 2021
Intervjuteknik-deltagare-redaktion-ung-media
Redaktionsdeltagare håller en intervju under bevakningen av Stockholm Fashion Week 2022

4. Så här kan ett år inom Ung Media se ut

Nedan kan du se ett exempel på hur ett år inom Ung Media kan se ut: 

5. Medieproduktionsguiden

Medieproduktionsguiden är ett bra verktyg för dig som är nyfiken på att utforska olika typer av medieformer och består av åtta delar: film, foto, intervjuteknik, podd, stop motion, text, vår handbok ”medieproducera” samt en sektion om lagar & regler. Klicka på bilderna nedan eller i menyn till vänster för att läsa en av delarna.

6. Våra guider

Vi har skapat flera guider där du bland annat kan lära dig mer om vad det innebär att driva en förening, hur du skapar en tillgänglig och trygg förening, hur ett årsmöte går till, vad rollen som revisor innefattar samt få tips på hur du gör en smidig överlämning när det är dags för någon annan att ta över arbetet inom föreningen. Ta del av guiderna här.

7. Våra tjänster

Jobb-, praktik- och volontäruppdrag: Hitta ditt nästa uppdrag genom vår söktjänst. Vi publicerar regelbundet om möjligheter inom mediebranschen. Se vilka uppdrag som ligger ute just nu.

Våra böcker: Ung Media Sverige erbjuder utbildningar och handledning genom böcker om bland annat yttrande- och tryckfrihet, källkritik och lagar på nätet. Se mer.

8. Engagera dig inom Ung Media

Vill du engagera dig för att stärka ungas röster i media? Vad kul! Vi letar alltid efter nya personer som vill engagera sig inom förbundet! Du kan engagera dig inom förbundsstyrelsen, ett av våra distrikt eller som ambassdör. Läs mer om de olika sätt du kan engagera dig på inom Ung Media.