Om projektet

TeamingArtists är ett samarbete mellan Ung Media och FreeZone Haninge. Projektet baseras på att samla unga 15-25 år i Stockholms län för att ingå i ett artistteam. Tillsammans med en av FreeZone Haninges artister arbetar artistteamet fram en release av artistens låt. I projektet får teamet möjlighet att skapa pressbilder, presstexter, content, marknadsföringsstrategier och projektplan.

Deltagarna får även ta del av olika föreläsningar och workshops inom bland annat foto, content creation och projektplanering för att utöka sina kunskaper. Innan projektets start gjordes en förundersökning där Ung Media intervjuade de anmälda för att ta reda på vilka behörigheter samt vilken kunskap man ville ta med sig efter projektets gång. Därefter skapades en verksamhetsplan tillsammans med FreeZone Haninge som baseras på deltagarnas behov och önskemål.

FreeZone Haninge

Freezone Haninge är en ungdomsverksamhet och ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Haninge Kommun som startades upp 2018. FreeZone erbjuder ungdomar och unga vuxna i åldern 15-25 år möjligheten att engagera sig i artisteri, musikproduktion, film, foto, spoken word, podcasting och mycket mer, utan kostnad.

Verksamheten arrangerar även olika evenemang och samarbeten där deras artister har möjlighet att uppträda och nå ut till en större publik.

FreeZone Haninge är syster-verksamheten till Vägen Ut Vi Unga som startades 2004 och finns i bland annat Hallonbergen, Nynäshamn och Jordbro. 

Ung Media Stockholm

Ung Media Stockholm är ett distrikt tillhörande Ung Media Sverige. Distriktet samlar sammanlagt 45 medieföreningar i Stockholms län.
Ung Media arrangerar olika workshops och bevakningar, ger ut ekonomiska bidrag, ger föreningarna stöd inom föreningsdemokrati och styrelsekunskap, utfärdar presskort samt skapar olika typer av projektsatsningar runt om i landet. Det senaste projektet som genomfördes i Stockholmsdistriktet hette Ge Din Röst och fokuserade på att nå unga 15-25 år inom socioekonomiskt utsatta områden i Stockholm. Läs mer om Ge Din Röst projektet här.

Kontakt

Är ni intresserade av projektet?

Då är ni välkomna att höra av er till projektansvarig: fideli.ahlberg.dohmers@ungmedia.se

Om ni är intresserade av att anmäla er som artister till nästa TeamingArtists start kan ni göra en intresseanmälan hos FreeZone Haninge:

freezonehaninge@sv.se