Stöttar du unga?

Ung Media Sverige vill stötta dig som arbetar, eller på annat sätt hjälper unga att producera media eller att organisera sig demokratiskt. Här hittar du som lärare, ledare eller liknande lektionsmaterial, studiecirkelmaterial samt material som kan användas som vägledning för dig och unga i medieproduktion.

Vi på Ung Media har stor kunskap om både föreningsdemokrati och medieproduktion, och hjälper gärna dig som har som uppdrag att stötta unga vid uppstart av en medieförening. Kanske ska eleverna på skolan starta upp en fotoförening eller en skoltidning, eller så vill du stötta en grupp medieintresserade unga på fritidsgården som har en podd och behöver stöd med utbildning och medieutrustning?

Hör av dig till oss så vägleder vi dig rätt.

Material

Lärarhandledning för medieproduktion: Medieproduktion som demokratiskt verktyg.
Lektionsmaterial för dig som är lärare. Låt dina elever skriva en debattartikel, utföra en intervju eller skapa ett tidningsuppslag och stärk deras kunskap kring hur Medieproduktion kan användas som ett demokratiskt verktyg.

Låt dina elever skriva en debattartikel, utföra en intervju eller skapa ett tidningsuppslag.

Medieproducera
Medieproducera! är en handbok som riktar sig till dig som vill leda en grupp unga i medieproduktion. Boken finns tillgänglig att ladda ned som PDF på svenska, arabiska och dari.

Medieproducera! innehåller ett färdigt upplägg för tre träffar som guidar dig och deltagarna från idé till färdig produktion.

Våra böcker
Här hittar du Ung Media Sveriges publikationer.