Hej alla skoltidningar, journalister och unga medieproducenter! Vi på Ung Media vill uppmuntra er att skriva sportjournalistik och rapportera årets Allsvenskan. Därför kommer vi att samla en redaktion och skapa ett digitalt community. Ni kommer ha möjlighet att träffa sportjournalister i digitala föreläsningar och diskussioner. Ni kommer också få tillgång till presskort för att kunna komma in på matcherna och bevaka dem på plats. Redaktionen kan mötas fysiskt i den mån det går, tex genom att skapa lokala redaktioner.

APRIL!

⚽ Ansök om att bli en del av den digitala redaktionen i länken längre ner. Som en del av redaktionen kommer du bli inbjuden till vårt discordcommunity där vi kan ta hjälp från varandra.

⚽ Redaktionen får presskort hemskickade.

⚽ Redaktionen får info om schema och vilka reportrar som kommer att föreläsa.

MAJ!

⚽ För att ge er inspiration och möjlighet att lära er mer om hur man jobbar som sportjournalist, så har vi bjudit in sportjournalister med erfarenhet och kunskap att dela med sig av. Under föreläsningarna i maj kommer ni få lära er om skillnaderna mellan sportjournalistik och annan journalistik, de vanligaste utmaningarna som finns inom området samt tips och bra knep att använda när ni rapporterar under Allsvenskan.

Först ut är Moa Berander från SVT den 4 maj kl 17:00.

Nästa föreläsning är med Svante Störlinge från Expressen den 16 maj kl 17:00.

Sista föreläsningen är med Gabriel Melke från TV4 den 1 juni kl 17:00.

ALLSVENSKAN

⚽  Allsvenskan pågår under april fram till november. Communityt finns aktivt under hela perioden där ni kan ta hjälp av varandra och av oss!

⚽  Detta är ett fantastiskt tillfälle att få lära er mer om sportjournalistik och samtidigt bygga upp ert portfolio och erfarenhet.

⚽  Materialet kan publiceras i era egna tidningar och kanaler. Vill ni få en extra push kan vi också publicera material på Knytpodden och Ung Press!

Vi ser fram emot att träffa er och hjälpa er på er resa mot att bli framgångsrika sportjournalister!

Bevaka Allsvenskan som ung medieproducent