Är du intresserad av media, politik och samhällsfrågor? Peppad på att få praktisk erfarenhet av pressarbete? Och sist men inte minst, vill du vara med och bevaka Almedalsveckan ur ett ungt perspektiv? Följ med och sätt ung press på Almedalen 2023!

Vad innebär resan?

Almedalsveckan är ett årligt evenemang i centrala Visby där politiker, organisationer, media, myndigheter, företag och medborgare samlas för att diskutera samhällsfrågor. Ung Media är på plats för att låta unga medieproducenter bevaka veckan ur ett ungt perspektiv och samtidigt få praktisk erfarenhet av pressarbete.

Vad är Almedalen?

Almedalsveckan är ett årligt evenemang i centrala Visby där politiker, organisationer, media, myndigheter, företag och medborgare samlas för att diskutera samhällsfrågor. Ung Media vill vara på plats för att låta unga medieproducenter bevaka veckan ur ett ungt perspektiv, för att samtidigt få praktisk erfarenhet.

När?

Vi kommer vara på plats i Visby under Almedalsveckan, tisdag 27 juni – lördag 1 juli 2023. Vi kommer även hålla i ett obligatoriskt förberedande möte den 19 juni kl 17:00.

Hur?

Ansökan om att delta görs i formuläret nedan. Om du har några frågor, kontakta Marielle Sterner på Ung Media på marielle.sterner@ungmedia.se

Vad kostar det?

Ung Media står för alla kostnader för resa, boende samt frukost/lunch/middag.

Vem kan åka?

– Du som tillhör en Ung Media-förening.
– Du som är intresserad av samhällsfrågor och att producera media.
– Du som är max 25 år.
– Du som kan delta hela Almedalsveckan, tisdag 27 juni – lördag 1 juli 2023.

Praktiska villkor

Du som deltar behöver läsa våra praktiska villkor för resan. Där kan du bland annat läsa om vår alkohol- och drogpolicy, samt all information om boende och resa. Deltagandet är helt gratis, Ung Media Sverige betalar resa och boende. Här hittar du de praktiska villkoren (pdf öppnas i nytt fönster). 

Ung Media Bevakning av Almedalen 2019