Den 25-30 april åker vi till Oslo på Nordic Youth Media Days tillsammans med unga medieproducenter från Norden.

Nu har ansökan till Nordic Youth Media Days, ”Freedom under Pressure”, stängt.
Arrangörerna ser fram emot att läsa era ansökningar!

 

Om Nordic Youth Media Days

  • Vad? Seminariedagar med praktisk medieproduktion i Oslo, Norge.
  • När? 25-30 april 2017
  • För vem? Personer mellan 18-30 år som producerar media och bor i Norden. Maximalt 10 personer från respektive land blir antagna.
  • Språk: Seminariet och arbete i grupper hålls på Engelska.
  • Ansökan: Sista ansökningsdatum var 13 februari.
  • Arrangörer: Nordic Press Association; Ung Media Sverige, Ungdomsproduktion, Norsk Journalistlag Student, Nuoret Journalistit. Med finansiering av Nordbuk Foundation, Erasmus+, Fritt Ord och Norsk Journalistlag.

 

Det här händer under seminariedagarna – i korthet

Under seminariedagarna i Oslo kommer du jobba i en arbetsgrupp med deltagare från de olika nordiska länderna. Praktisk medieproduktion är huvuddelen av seminariet. Det kommer också hållas olika föreläsningar, workshops och deltagarna kommer få göra ett studiebesök hos NRK, Norges public service-radio och tv.

Ni kommer på olika sätt jobba med frågor om yttrandefrihet och mänskliga rättigheter i de nordiska länderna – ur ett ungt perspektiv.

 

Boende, logi och resor

Boende, tre måltider om dagen och logi i Oslo täcks helt av arrangörerna. Dessutom kommer alla resekostnader upp till en total summa av 160 euro återbetalas till deltagarna strax efter seminariet har avslutats. Det är viktigt att du behåller alla dina kvitton – annars kan vi inte betala ut ersättning.

 

Frågor?

Mer information hittar du på nordicpress.net/seminar
Du kan också kontakta Sandra Rönnsved om du har några andra funderingar kring seminariet.

  • sandra.ronnsved@ungmedia.se
  • +46 733777766

NPA, Nordic Press Association, är ett samarbete mellan unga medieorganisationer i de nordiska länderna. Vi har redan organiserat ett liknande seminarium i Köpenhamn i september 2016.