Kan du berätta lite kort om dig själv?

Jag heter Nadya och är 22 år gammal från Karlstad. Just nu pluggar jag journalistik i Stockholm och tar examen till sommaren. Jag brinner lite extra för personliga berättelser där det är något som skaver. Vi alla har något!

Du skapade filmprojektet How to do Scandinavia i fjol, vad handlade det om?

How to do Scandinavia handlar om en persisk familj som förbereder sin dotter inför hennes allra första dag i svensk skola.

Bilderna är från inspelningen av Nadya Abbasis kortfilmsprojekt How to do Scandinavia.

Varför bestämde du dig för att satsa på just film som medieform?

Jag tror att min hjärna är beroende av rörlig bild, eftersom jag inte har koncentrationsspannet för någon annan medieform. Det är typ som massage för hjärnan. Jag lyckas aldrig fokusera om det t.ex. bara är ljud eller en fysisk bok, haha!

Vad använde du det ekonomiska bidraget från Ung Media till?

Det gick till att hyra teknikutrustning, tack tack tack!

Har du något råd till andra unga  som är intresserade av att skapa ett filmprojekt?

Först och främst, om någon har råd till mig vore det fantastiskt! Jag hade en manuslärare som fick frågan ”Hur hanterar man skrivkramp?”. Han bara suckade, var tyst i några sekunder och sen sa: ”Bara skriv”. Så mitt bästa tips är nog att bara köra! Du kommer misslyckas, vilket är bra, för då lär du dig något och ditt nästa projekt blir tusen gånger bättre.

Håller du på med något projekt just nu?

Just nu är vi i slutspurten av How to do Scandinavia, så spännande! Men jag håller även på att starta upp kontot @efitjournal . Där väntas just personporträtt mellan himmel och jord. Alla människor har något i sitt liv som är intressant nog att dela. Oavsett om du har ett intensivt liv eller inte. In och följ så missar du inget.

Stort tack för att svarade på våra frågor om vårt projekt, Nadya!

Vill du också söka vårt projekt- och evenemangsbidrag? Skicka in din ansökan till nästa omgång senast den 1 maj.

💸 Ansöker du som förening? Ansök här!
💸 Ansöker du som enskild person? Ansök här!