Hälsningar från Sakeus Berg

”…Jag vill främja ungas möjligheter att arbeta med medieproduktion”.
Vi fortsätter att presentera förbundsstyrelsens ledamöte, näst på tur är Sakeus Berg som är styrelseledamot inom förbundet.

Varför valde du att engagera dig inom Ung Media?
Jag valde att engagera mig i Ung Media eftersom jag är intresserad av det Ung Media arbetar med, att främja unga medieproducenter som jag själv. Jag är med och driver flera olika online-tidningar på fritiden samt frilansar för en lokaltidning, och jag vill främja ungas möjligheter att arbeta med medieproduktion.

Vad gör du i din roll? Hur ser en vanlig vecka ut?
Min roll som ledamot i förbundsstyrelsen innebär att jag tillsammans med övriga ledamöter diskuterar och fattar beslut i olika frågor i syfte att främja medlemmarnas möjligheter.

Tillsammans med övriga ledamöter diskuterar och fattar (jag) beslut i olika frågor i syfte att främja medlemmarnas möjligheter.


Vad har du fått ut av ditt engagemang inom Ung Media?
Genom mitt engagemang har jag träffat på många intressanta och kunniga personer både ur styrelsen och bland medlemmarna, och genom utbyte av tankar och idéer har jag kunnat utvecklas i mitt egna arbete.

Vilken typ av medieproduktion tycker du bäst om/hur ägnar du dig åt den?
Skrivande och videoproduktion är de typer av medieproduktion jag gillar mest. Jag skriver en hel del för de tidningar som jag arbetar med, samt producerar videomaterial för min egenstartade tidning Arvikamagasinet.

Vad drömmer du om att göra i framtiden?
Redan nu arbetar jag med tidningar på fritiden samt med en skoltidning på min gymnasieskola. Det är något jag vill fortsätta utveckla och arbeta med framöver på större skala.

Redan nu arbetar jag med tidningar på fritiden samt med en skoltidning på min gymnasieskola.


Vilken är den bästa filmen du sett/boken du läst under året?
Jag är inte så mycket för filmer utan tycker mer om böcker, framförallt facklitteratur. En intressant bok som jag läser just nu är “Motivationsrevolutionen” av Magnus Lindwall och Olof Röhlander. Om jag ska rekommendera en film så är det nog “En man som heter Ove”.