Vi har nu stängt ansökan till tjänsten som kommunikatör och grafiker.

Vill du vara med och jobba för att främja ungas intresse för media och deras egna produktioner? Tycker du att alla ska ha rätt att synas och höras? Är du vass på kommunikation och kommunikationsverktyg? Då ska du söka tjänsten som kommunikatör hos oss på Ung Media Sverige! 

Ung Media Sverige är förbundet för unga personer som är intresserade av media och består av cirka 100  föreningar runt om i Sverige som på något sätt producerar eller arbetar med olika medier – allt från film, radio och podcast till tidningar och webbpublicering. Vi vill att alla unga ska ha en möjlighet att själva bedriva medieproduktion, och att alla får synas och höras i samhället.


Om tjänsten

Kommunikatören kommer att ansvara för förbundets regelbundna interna och externa kommunikation. Personen kommer att ha ansvar för Ung Media Sveriges kommunikationskanaler och att de används på ett bra och effektiv sätt, utveckla och sprida organisationens identitet, idé, budskap och vision, samt ansvara för förbundets grafiska profil och att den används på rätt sätt.

Tjänsten är ett vikariat på 100 % fram till den 26/4 – 2019, men med möjlighet för förlängning. Arbetstiden inkluderar 25 % inom projektet “Alla Röster”; ett projekt där unga nyanlända tar makten över ordet.  

 

Arbetsuppgifter:

 • Grafiskt arbete (t.ex. layouta affischer, flyers, utskicksmaterial m.m.), samt ta fram och distribuera förbundets profilmaterial och trycksaker.
 • Ansvara för organisationens kommunikationskanaler (t.ex. webbplatser, nyhetsbrev, sociala medier).
 • Ansvara för förbundets kommunikation vid evenemang.
 • Ansvara för Ung Medias kommunikationsplan, och se till att den utvecklas och följs.
 • Sköta förbundets omvärldsbevakning, och genomföra undersökningar och mätningar samt kommunicera ut dessa.
 • Planera och genomföra kommunikationsinsatser, såsom informationsinsatser och påverkansarbete samt kommunikationen kring Ung Medias satsningar, projekt och samarbeten.
 • Upprätta och sköta förbundets presskontakter samt kontakten med andra externa aktörer.
 • Ta fram utbildningar inom media och kommunikation till våra medlemmar.
 • Kommunikatören kan tilldelas ytterligare uppdrag från Verksamhetschefen vid arbetstoppar.

Vem söker vi?

Då tjänsten innebär både strategiska kommunikationsinsatser och grafiskt arbete, söker vi en person som har goda kunskaper inom kommunikation och påverkansarbete, marknadsföring/branding och grafisk design.

 

Vi vill att du:

 • Har en utbildning inom kommunikation eller liknande ämne, eller på annat sätt förvärvad kunskap inom kommunikationsområdet.
 • Är en säker formgivare och har goda kunskaper i Adobe-programmen, eller motsvarande programvaror.
 • Har erfarenhet av WordPress.
 • Har ett strukturerat arbetssätt. Du kan planera och definiera olika arbetssteg och tidsuppskatta dem samt arbeta självgående.
 • Har en stark förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift.

 

Det är meriterande om du:

 • Är insatt i normkritik och kommunicerar på ett tillgängligt sätt.
 • Har erfarenhet från civilsamhället, eller att ha jobbat med kommunikation inom den ideella sektorn.
 • Har jobbat med opinionsbildning och påverkansarbete

Eftersom vi är en ungdomsorganisation ser vi gärna att du som söker  är ung.

Tillträde:

Snarast eller enligt överenskommelse.

 

Villkor:

Tjänsten är ett vikariat på 100 % fram till och med den 26/4 – 2019, med möjlighet till förlängning. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Arbetstiden är målstyrd, vilket innebär att den anställde och arbetsledaren kommer planera fram periodiska mål. Vi tillämpar individuell lönesättning som följer kollektivavtal.

Arbete på kvällar och helger kan förekomma vid arbetstoppar.

Kollektivavtal:

IDEA/unionen.

Placering:

Ung Medias kontor ligger i Hägersten, Stockholm. Kommunikatören kommer rapportera direkt till Ung Medias verksamhetschef och förbundsstyrelsen.


Ansökan:

Sista ansökningsdag är den 11:e februari.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så sök i god tid.

Vår rekryteringsprocess bygger på en icke-diskriminerande kompetensbaserad metod. Detta innebär att en i första fasen anonymt får besvara ett antal yrkesrelaterade frågor. Frågorna betygssätts sedan och de med mest poäng går vidare i rekryteringsprocessen till intervju.

Bortsett från formuläret vill vi även att du skickar ett mejl med 3 arbetsprover till johan.blomqvist@ungmedia.se. Skriv “Arbetsprover” i ämnesraden. Du kan skicka in vilket material du vill, men vi är främst ute efter att se hur du har jobbat med webb och tryck.

För att försäkra oss om att ansökningsprocessen förblir anonym kommer vi först att gå igenom och analysera svaren innan vi parar ihop dessa med arbetsproverna.  

 

 


Vid frågor ta kontakt med Johan Blomqvist (verksamhetschef) på Ung Media Sverige johan.blomqvist@ungmedia.se, eller på 0733 77 77 62.