Nu lanserar vi äntligen handboken Medieproducera!

Medieproducera! är en handbok som riktar sig till dig som vill leda en grupp unga i medieproduktion. Boken finns tillgänglig att ladda ned som PDF på svenska, arabiska och dari.

Denna bok riktar sig till dig som vill leda en grupp unga i medieproduktion. Du jobbar kanske på ett kulturcentrum, bibliotek, boende, ungdomsgård, skola eller någon annan samlingsplats för unga.

Medieproducera! innehåller ett färdigt upplägg för tre träffar som guidar dig och deltagarna från idé till färdig produktion. Ni väljer själva vilken teknisk utrustning ni använder, men alla övningar går att genomföra med enbart en mobiltelefon eller surfplatta. I varje träff vävs teoretiska och praktiska övningar samman, men övningarna fungerar även fristående. Om deltagarna är intresserade av stop motion och intervjuteknik hittar du övningar för detta längst bak. Där finns även färdiga mallar till alla övningar.

Gå in på Medieproduktionsguiden för fler tips och inspiration till era produktioner.

Upplägget på tre träffar gör det enkelt för er att starta en studiecirkel utifrån materialet. Läs mer på Kulturens hemsida kulturens.se.