Månadens förening är GALDEM A TALK

Varje månad utser vi på Ung Media en av våra medlemsföreningar till månadens förening. Denna månadens förening är GALDEM A TALK! Föreningen driver bland annat en samhälls- och kulturinriktad podd med syftet att skapa representation inom media.

GALDEM A TALK står för representation, inkludering, gemenskap och systraskap. Föreningen hoppas på att få personer mellan 16-30 år att ta plats och organisera sig, i synnerhet unga tjejer. Deras podd, som mixar både underhållning, inspiration och viktig opinion, står på föreningens viktiga värdegrund. Ni kan ibland hitta grundarna Fatuma, Nada & Sara ute på livepoddar och poddworkshops. Varje år arrangerar föreningen dessutom Poddfestivalen!

Grundarna Fatuma, Nada & Sara brinner för inkludering och att skapa möjligheter.

Vi vill kunna känna att det finns tjejer som oss som tar plats, dvs tjejer från en förort, bär på sjal, pratar annorlunda osv. Vi ville visa tjejer från olika orter att det är okej att ibland göra något utanför normen, och att det faktiskt kan vara riktigt roligt och givande. Podden och ämnena vi lyfter är på våra villkor, nischen är att vi snackar om vad och hur vi vill!

Ung Media är mer än inspirerande av föreningens arbete och väldigt glada över att ha fått samarbeta med de genom poddworkshops via Ge Din Röst. Vi ser fram emot nästa poddavsnitt!

Vill du också lyfta din förenings arbete och uppmärksammas som månadens förening? Maila gärna oss på info@ungmedia.se

  • Lyssna på podden här
  • Följ GALDEM A TALK på Instagram
  • Blir medlem i föreningen här
  • Läs om tidigare föreningar som har blivit utsedda till månadens förening här