Månadens förening är Parisonline

Varje månad utser vi på Ung Media en av våra medlemsföreningar till månadens förening. Denna månadens förening är Parisonline! Deras webbtidning har hittills släppt två nummer med samarbeten från världens alla hörn.

Tova, ordförande för föreningen, delar med sig av deras utveckling och säger: ”Till en början skulle Parisonline vara en kulturtidning, men nu är vi mer en plattform där medieproducenter kan bidra med sina egna tolkningar av foto, text och film.” Julia, sekreterare i föreningen, tillägger att de arbetar och studerar vid sidan av men att tidningen i sig själv är ett heltidsarbete. Tillsammans tar de fram koncept, utvecklar idéer, skapar artiklar, tar bilder, filmar trailers, nätverkar samt söker bidrag för att hålla webbtidningen levande. Hon poängterar även att samarbetet och gemenskapen är nyckeln till deras uthållighet: ”Vi gör det här tillsammans, och det är därför vi orkar fortsätta. Vi har byggt upp den här världen tillsammans, och här är det vi som får styra.”

Det senaste numret av Parisonline är inspirerat av Hunter S Thompsons gonzojournalistik och en del av materialet togs fram i Schweiz. “Vi fick särskilt föreningsbidrag av Ung Media för att kunna skriva om vår resa och ta fram ett kortare sommar-nummer. Resan gick däremot åt skogen och det ledde till ett annat typ av nummer som blev ännu bättre” berättar föreningen. Det senaste numret inkluderar bidrag av andra medieproducenter från Stockholm, Paris och övriga Sverige.

Föreningen betonar att deras plattform är öppen och fördomsfri och uppmuntrar till fritt skapande. Detta har lockat medieproducenter från olika hörn av världen att vilja bidra.  “Vi fick exempelvis ett meddelande från en artist i New York som tyckte om vårt senaste nummer så pass mycket att hon ville samarbeta med oss. Knepet är att börja. Våga skicka iväg det där mailet som sedan leder till ett svar. Därefter är bollen i rullning!”

Parisonline är ett exempel på vad som kan genereras av hårt arbete, kreativitet och gemenskap. Det gäller bara att börja!

Vill du också lyfta din förenings arbete och uppmärksammas som månadens förening? Maila gärna oss på info@ungmedia.se

  • Mer info och släppta nummer här
  • Följ Parisonline på Instagram

Läs om tidigare föreningar som har blivit utsedda till månadens förening här