FotA är månadens förening

Varje månad utser vi på Ung Media en av våra medlemsföreningar till månadens förening. Denna månadens förening är FotA mot bakgrund av deras engagemang inom fotografi. De möjliggör för sina medlemmar att föreviga alla roliga, fina, knasiga och underbara stunder genom utställningar, stöd och gemenskap.

Studenterna på Arkitektursektionen från Chalmers har i flera år drivit en fotoutställning som ett sätt att engagera studenter inom fotografi. 

Det har alltid varit väldigt uppskattat av både medverkande studenter, men även av de som endast besökt utställningen” skriver sponsoransvarig Klara Björnbäck.

Ung Media har delat ut bidrag till föreningens utställning, som har använts för att finansiera bildernas framkallning. De medverkande studenterna får behålla sina fysiska bilder efter utställningens slut. 

Målet med fotoutställningen har varit både att engagera fler studenter i aktiv fotografering, men även att lyfta möjlighet till samtal kring fotografier. Det har lyckats väldigt bra tidigare år, och det är en tradition vi ämnar att hålla vid liv”, berättar Klara Björnbäck.

Vill du också lyfta din förenings arbete och uppmärksammas som månadens förening? Maila gärna oss på info@ungmedia.se

  • Inspireras av FotAs arbete på Instagram @fotachalmers
  • Bli medlem hos föreningen här
  • Se bilder från den senaste utställningen här
  • Läs om tidigare föreningar som har blivit utsedda till månadens förening här