Månadens förening är Design och media i Leksand

Varje månad utser vi på Ung Media en av våra medlemsföreningar till månadens förening. Denna månadens förening är Design och media i Leksand. Föreningen skapar möjligheter för unga att utforska och utveckla sitt intresse för media och design.

År 2015 startades föreningen upp av elever på Leksands gymnasium. De ville skapa utrymme för sina intressen inom bland annat 3D, foto och design. Medlemmarna ägnar bland annat sin tid åt att flyga med drönare över Leksand och skapa i Illustrator.

Utöver den ordinarie verksamheten reser föreningen på studiebesök till andra länder. I våras besökte de FMX-mässan i Stuttgart, Tyskland. Ung Media försåg deltagarna med presskort vilket innebar att de fick fritt inträde till att ta del av flera presentationer av effekter och animationer från de senaste filmerna. Föreningen har även skrivit en artikel om sin spännande resa som publicerades av Silja News i Dalarna.

Fotograf: Linus Ritzen

”Vi har även samarbetat med andra tidningar och skrivit artiklar som publicerats lite här och var” berättar föreningens kassör och tidigare ordförande Glenn. Han är medlemmarnas lärare och har varit med från start som ett stöd för skolans drivna elever. När Glenn får frågan om hur föreningens framtid ser ut svarar han ”Vi fortsätter så länge det finns ett intresse från ungdomarnas sida.”

Design och media i Leksand är ett gott exempel på en plattform där unga får visa vägen med stöd av vuxna, vilket bidrar till ett fritt klimat för kreativitet och kunskap att blomstra.

Drönarfoto i samband med drönarflygning över Leksand 6:e december 2023.
Drönaroperatör: Glenn Sandahl, Fotograf & drönarpilot: Anton Andersson

Vill du också lyfta din förenings arbete och uppmärksammas som månadens förening? Maila gärna oss på info@ungmedia.se

  • Läs om föreningens resa till Stuttgart här
  • Bli medlem i föreningen här

Läs om tidigare föreningar som har blivit utsedda till månadens förening här