Månadens förening är Globalt Perspektiv

Varje månad utser vi på Ung Media en av våra medlemsföreningar till månadens förening. Denna månadens förening är skoltidningen Globalt Perspektiv. Deras tidning lyfter rösterna hos elever på Globala Gymnasiet.

“Vi är en skoltidning där alla får vara med och skriva artiklar, rita och fota” berättar Lova och Ada som är ordförande för föreningen. “Vi är öppna för kreativitet. Vi är en skoltidning av alla för alla.”

Nyligen lanserade Globalt Perspektiv sitt andra nummer med temat ”Stockholm”. Numret är fyllt av innehåll som man kan relatera till som invånare i Stockholm. “Vi valde temat genom en omröstning inom föreningen” berättar Lova och Ada. “Föreningen består av 18 personer i redaktionen, några är fasta och några frilansar. Alla får vara med och bidra på det sättet de vill och kan. Alla ska kunna utvecklas kreativt”

Globalt Perspektiv har en historia som går tillbaka till 2014, men tidningen lades ner 2022. Lova och Ada, tillsammans med övriga styrelsen, beslutade att återuppliva skoltidningen. Efter första numrets utgivning spred sig tidningen snabbt, vilket gav redaktionen ännu större motivation att arbeta på sitt andra nummer. “När vi såg vår tidning fysiskt för första gången kände vi att det här är det vi jobbar för!” berättar dom. 

Globalt Perspektiv jobbar för att bli en regelbunden tidning som alla kan relatera till.“Vi gör det för att det är kul! När det slutar vara kul, då slutar vi skriva!”

Vill du också lyfta din förenings arbete och uppmärksammas som månadens förening? Maila gärna oss på info@ungmedia.se

  • Mer info och släppta nummer här
  • Följ Globalt Perspektiv på Instagram
  • Bli medlem i föreningen här

Läs om tidigare föreningar som har blivit utsedda till månadens förening här