Månadens förening är BIFO

Varje månad utser vi på Ung Media en av våra medlemsföreningar till månadens förening. Den här månadens förening är BIFO som drivs av systrarna Blessing, Ore och Iyanu. Tillsammans skapar de representativt content på sociala medier för svarta kvinnor.

“Vi startade föreningen tidigare i år för att peppa oss själva till att bli mer seriösa med våra mål inom content-skapande. Vi ville lära oss mer om föreningsformalian: allt ifrån hur man skriver en verksamhetsberättelse till hur man driver en förening. Det känns lite läskigt med allt nytt men vi är hellre rädda och gör det ändå. Det bästa man kan göra är att be om hjälp.”

De tre systrarna, som även kallar sig _the3ofus på TikTok, har skapat en hel del content sedan de startade sin förening inom Ung Media. Det stannar inte där, de har även planer på att bredda sin förening inför kommande år.

Just nu jobbar vi med ett projekt där vi vill gå över i ett nytt format – podcasting!
Vi försöker hitta nya sätt där alla tre är samlade eftersom vi bor på olika orter. Vi kommer att behålla vår TikTok men utöka
vårt skapande med nya plattformar. I nuläget är vår förening väldigt fokuserad på att planera och genomföra content men under nästa år vill vi även skapa events som förening och utöka våra medlemmar”

Föreningens ordförande, Blessing, har tillsammans med sina systrar stora visioner för framtiden. En annan roll som Blessing kommer att axla framöver är förbundsordförande för Ung Media Sverige med start nästa år!

“Det ska bli spännande med ett så stort ansvar och jag kommer att jobba för att alla ska känna sig sedda och hörda!”

  • Följ BIFO på TikTok här
  • Blir medlem i föreningen här
  • Läs om tidigare föreningar som har blivit utsedda till månadens förening här