VGY Magazine är månadens förening

Varje månad utser vi på Ung Media en av våra medlemsföreningar till månadens förening. Denna månadens förening är VGY Magazine mot bakgrund av deras fina arbete med tidningen med samma namn.

Medlemmar ur redaktionen på VGY Magazine, Värmdö Gymnasiums skoltidning, berättar om deras mål med arbetet:

Vårt mål med arbetet är att få möjlighet att jobba kreativt för att göra den trista vardagen lite roligare. Vi vill även försöka bidra till en större gemenskap på skolan och utmana både oss själva och andra elever i sitt skapande.

Månadens förening VGY Magazine. Tema feberdröm

Nyligen släppte de ett nytt nummer av tidningen med tema ”feberdröm”

Inför varje nytt tema brukar vi tillsammans spåna idéer tills vi kommer fram till något alla gillar. Vi tyckte om tanken på feberdröm framför allt på grund av estetiken, och även den breda tolkningsmöjligheten. Vi kopplade ordet till fenomenet feberdröm, men även drömmar i allmänhet och annat mystiskt. Eftersom drömmar är något de flesta upplever tänkte vi att det skulle finnas stor igenkännighetsfaktor hos våra läsare. Därför såg vi möjlighet att få mycket inslag från andra elever på skolan via bland annat intervjuer och inskick. Vi tyckte även det var roligt att jobba med foto och illustrationer på detta tema då det ger mycket möjlighet till kreativa uttryck.

Vill du också lyfta din förenings arbete och uppmärksammas som månadens förening? Maila gärna oss på info@ungmedia.se

  • Inspireras av VGY Magazines arbete på Instagram @vgymagazine
  • Läs senaste numret av tidningen här
  • Läs om tidigare föreningar som har blivit utsedda till månadens förening här