Är du en medieentusiast som vill hjälpa unga människor att träffas och utvecklas tillsammans i sitt intresse? Vi söker nu en medlemsutvecklare till Ung Media Sveriges team! Vår vision är att fler unga ska få möjlighet att uttrycka sig fritt och producera media.

Vi söker dig som både gillar att ha egna ansvarsområden och att samarbeta med andra. Det är viktigt för båda tjänsterna att du har ett stort eget driv och får inspiration och idéer när du hör om föreningars verksamhet. För att trivas med arbetet behöver du ha egen initiativförmåga, drivas av att arbeta mot mål och gilla att arbeta med unga. 

Medlemsutvecklare med fokus media

 • Projektleda och utveckla vår utbildningshelg Presskonferensen
 • Utveckla föreningarna och deras medlemmar med fokus på medieproduktion, journalistik och tryck- och yttrandefrihet genom utbildningar och material
 • Ansvara för förbundets nyhetsbrev och hemsida
 • Skapa samarbeten med andra aktörer kring utbildning
 • Arrangera bevakningar av olika evenemang tex Almedalen och Bokmässan

Din profil

Vi tror att du:

 • har god erfarenhet av att arrangera evenemang eller utbildningar
 • har erfarenhet av att arbeta med projekt, projektledning och projektbudget
 • är självgående, strukturerad och bra på att ta egna initiativ
 • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • är van att arbeta med datorn som ett dagligt arbetsverktyg för kommunikation (t.ex. Canva och WordPress) och samarbete (t.ex. Google Drive, Trello)

Det är meriterande med kompetens inom journalistik, medieproduktion och sociala media.

Vi är ett litet kansli där det finns stora möjligheter att komma med egna idéer. Alla har egna ansvarsområden, men vi har en hjälpsam arbetskultur och diskuterar ofta frågor tillsammans i gruppen. Generalsekreterare har personalansvar och ansvarar för arbetsledning.

Arbetsplatsen är vårt kansli på Drottninggatan i Stockholm där vi delar kök och mötesrum med andra organisationer, men du har stora möjligheter att arbeta hemifrån under delar av veckan.

Om rekryteringsprocessen

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess, där alla sökanden börjar med att svara på frågor. Svaren anonymiseras och poängsätts. De sökande med högst poäng kallas till intervju och inför intervjun vill vi få in CV, betyg och två referenser.

 • Sista ansökningsdag är söndag 15 november.
 • Intervjuer sker i Stockholm löpande
 • Du kommer få svar om du blir erbjuden tjänsten eller inte senast fredag 27 januari.
 • Startdatum enligt överenskommelse i december eller januari

Ansökan
Du ansöker genom att besvara frågorna i detta ansökningsformulär.

Praktiskt om tjänsten

Arbetsort: Norrmalm, Stockholm

Omfattning: 100%. Heltid är 40 timmar/vecka.

Arbetstid: Målstyrd arbetstid. Arbetet sker i första hand på vardagar under kontorstid, men i tjänsten ingår vissa kvällar och helger. 

Övrig info: Resor inom tjänsten kan förekomma (inom Sverige). Friskvårdsbidrag 1000 kr/år.

Lön: Individuell lönesättning. Vi har kollektivavtal (Fremia, Unionen och Akademikerförbunden).

Frågor? Kontakta Alexandra Hjortswang, generalsekreterare, alexandra.hjortswang@ungmedia.se.

Om Ung Media Sverige
Ung Media Sverige är förbundet för unga medieproducenter. Vi vill att fler unga ska uttrycka sig och producera media. Vi har idag ca 80 medlemsföreningar och ca 7 000 medlemmar i hela landet. Vår målgrupp är unga i åldern 6-25 år och förbundet arbetar med att arrangera roliga aktiviteter, utbildningar och erbjuder stöd till våra medlemsföreningar genom bland annat ekonomiska bidrag och medlemsservice. Läs mer om oss här: www.ungmedia.se