”Jag ville ha ett jobb där jag fick vara kreativ och nyfiken och att jobba som grafisk designer erbjöd mig just det.”

Vem är du? Mitt namn är Jenny Jansson, jag är utbildad grafisk formgivare och illustratör och är bosatt i Vimmerby, Småland.

Hur började du arbeta med grafisk design? Jag ville ha ett jobb där jag fick vara kreativ och nyfiken och att jobba som grafisk designer erbjöd mig just det.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut? En vanlig dag består av en hel del kaffe, arbetsskisser och kontakt med kunder. Vad man jobbar med, och på vilket sätt, varierar utifrån vilket projekt man har igång. En vanlig dag i november är inte detsamma som en vanlig dag i maj.

Vad tycker du om bäst om med ditt arbete? Vad är svårast? Jag gillar hur kreativt utmanande grafisk design är, man utvecklas verkligen av varje projekt. Det svåraste är nog att hålla sig uppdaterad på alla nya funktioner i exempelvis Adobe programmen. Det händer mycket på kort tid och man känner lätt att ens kunskaper blir daterade. Men då är det bra med YouTube och kunniga människor som snabbt kan förklara nyheterna för en.

Vad har du för framtida mål? Målet är att kombinera mitt jobb som grafisk formgivare med egna projekt som illustratör. Ett drömprojekt skulle vara att få illustrera SVTs julkalender. Eller ny utgåva av Bröderna Lejonhjärta.

Foto: Jenny Jansson
Syntolkning: Svartvitt porträtt på Jenny som tittar in i kameran.